Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pravá volba

Bude po volbách lépe? Ne, bude hůř. Bojím se letošních voleb víc než covidu. Máme politiky, kterým chceme dát svůj hlas, ale i daně?

Před čtyřmi lety jsem zde hledala Inzerátem pravicového voliče volitelnou pravicově konzervativní stranu a nezbývá mi, než podat reklamaci zakoupeného produktu a hledat nový. Inzerát bohužel stále platí, a to ještě naléhavěji.

ODS se zbavila svého lehce euroskeptického konzervativního křídla a možnost korigovat stávající vládu směrem doprava vyměnila za nudné mentorování z pohodlí opozičních lavic. Předpokládáme-li, že i politika resp. ideje jsou zbožím, nyní ODS prodává neprodejný ležák 3 v 1, ale ty dva dárky v podobě TOPky (s Pekarovou-Adamovou) a Lidovců (nejen paní Syrská-Sirotková), kteří se nekřesťansky spojí s každým ďáblem, jsou příliš velkým danajským darem.

V roce 1989 jsme chtěli svobodné volby a máme je. Těžká je možnost volby, když chybí volba možností. Nechci volit "Národní frontu" liberálně demokratického progresivismu, tedy spíše neomarxismu. Profesor Fiala je politolog, nikoli politik. Ale politika asi vynáší víc, než výuka na univerzitě. Pravicově konzervativní politik by nikdy na své kandidátce neprodával liberální levičáky a veřejně nedeklaroval, že po volbách "raději vládu s Bartošem než s Babišem"[1]. Není účelem tohoto blogu komentovat hnutí ANO, protože není ani pravicové ani levicové, není konzervativní ani liberální, má své plusy (ne Euru a nelegálním migrantům) i zápory (dotace, které deformují trh a stejně si je zaplatíme z našich daní), ale nevnucuje nám své oponenty jako partnery, nekomentuji ani tradiční levicové strany, které mě z pohledu voliče nezajímají. Ale je na pováženou, když se strana, která se tváří jako pravicová, chce spojit s ultralevicí, která má nota bene úplně opačný program.

Piráti, neomarxističtí, probruselští nohsledi s budovatelským zápalem komunistů padesátých let minulého století připomínají aktivistické svazáky, které jsem v mládí zažila, a nepotřebuju je v digitální verzi 3.0. Nemám chuť na multikulti guláš z Orwella a Marxe. Děkuji nechci, už jsem zvracela. Co by nás čekalo gulag s wifinou nebo duhový Svaz Socialistických Států EUropy? Naši rodiče a prarodiče zažili znárodnění, já nejsem zvědavá na "demokratizaci vlastnictví".

Piráti prodávají STAN. Co mají společného, kromě podvolení se bruselským direktivám a jedinému světonázoru "neoliberálové všech zemí spojte se"? Abychom pak nebyli v bruseli všichni.

Problém je, že za nacismu i komunismu většina společnosti věděla, kde je zlo. Dnešní mladší generace, vlastně polovina populace, žádnou totalitu nezažila a je méně odolná vůči mainstreamové propagandě. Opravdu si myslí, že Německo a Francie určí v Belgii Česku tu nejlepší politiku, že vstřícná imigrační politika, zejména k některým etnickým a náboženským skupinám, je slučitelná s liberální politikou feminismu, LGBT a naším právním řádem, např. rovnost pohlaví, apod.?

Musí být každý, kdo zvažuje, že metropole "Říše zla" začíná mít svůj klon 2250 km západně, agentem Moskvy? Kdo řešil v 70. letech minulého století Němce a nacismus? Proč tedy 30 let po odchodu posledních okupantů řešíme sověty a komunismus, místo nově se rozpínající říše v čele s nevolenou aristokracií jménem "Komise"? Neměli bychom se začít rozhodovat bez ohledů na Berlín, Brusel, Chalífáty, Moskvu, Peking, Washington (jen výběr v abecedním pořadí).

Jsem sama, komu se zdá, že autentická konzervativní pravice je ostrakizovaná, naprosto ignorovaná veřejnoprávními i soukromými médii, ale i výzkumnými agenturami? Odpovídala jsem letos jako náhodná respondentka dvěma renomovaným agenturám. Ani jedna z nich nedávala na výběr volebních preferencí Trikoloru. U jedné agentury byla pouze kolonka "ostatní" bez další specifikace, u druhé agentury byla možnost "jiné, jaké, vypište". Normální svět není v módě.

Kdo bude ta PRAVÁ VOLBA? Mimochodem, dávám k dispozici název s marketingovým potenciálem, protože liberálně demokratická korektnost je mentální gulag, sorry. Volba probruselské pětky by byla opoziční smlouvou na pátou.

 

[1] https://www.novinky.cz/volby/do-poslanecke-snemovny/clanek/fiala-radeji-vladu-s-bartosem-nez-s-babisem-40356684

Autor: Radka Johnová | středa 19.5.2021 10:15 | karma článku: 26,80 | přečteno: 530x
  • Další články autora

Radka Johnová

Kritikou neprávem přehlédnuté Češtinářky

"Žádný život není bez hrubky" uvádí nakladatelská anotace román Češtinářky Veroniky Valíkové nejen o současném školství. Psávala jsem tady recenze na nové knihy, o kterých jsem si myslela, že by neměly zapadnout.

4.4.2024 v 0:02 | Karma: 22,74 | Přečteno: 533x | Diskuse| Kultura

Radka Johnová

Megahrozby

"Tíhneme k opakování stejných chyb." "Nikdo by neměl předstírat, že zná odpověď na tak složitý problém, jako je řízení hospodářské politiky", říká Nouriel Roubini, autor, jehož kritici posměšně nazývali "pan Katastrofa".

8.10.2023 v 18:48 | Karma: 8,28 | Přečteno: 167x | Diskuse| Společnost

Radka Johnová

Poručíme větru a dešti? Cílkova pravda o klimatu

Pravda o počasí, klimatu a jeho společenských dopadech, nejen na území Česka. Odborná kapacita a mediální hvězda dr. Václav Cílek v hlavní roli na křtu této knihy. Jak souvisejí nepokoje a revoluce s klimatem? Kde jsme my?

10.7.2023 v 13:19 | Karma: 24,40 | Přečteno: 728x | Diskuse| Společnost

Radka Johnová

Jak ztratit svobodu

Letos to bude tři čtvrtě století, kdy naši předci ztratili svobodu v "demokratickém" únorovém puči. Poučíme se z historie?

26.1.2023 v 12:42 | Karma: 25,89 | Přečteno: 806x | Diskuse| Společnost

Radka Johnová

Quo vadis vysoké školství

Kam to spěje? Glosa o úrovni akademického vzdělávání. Vysoká škola nebo vyšší učňák? Kritické myšlení, informační gramotnost a dezinformace.

9.1.2023 v 0:01 | Karma: 26,02 | Přečteno: 654x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Arizonští poslanci zrušili 160 let starý zákon, který zakazoval potraty

25. dubna 2024  6:54

Zákonodárci ve Sněmovně reprezentantů v americkém státě Arizona ve čtvrtek schválili zrušení zákona...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Rusko vyrábí víc zbraní, než potřebuje na Ukrajině, varoval německý ministr

25. dubna 2024  6:13

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 42
  • Celková karma 22,74
  • Průměrná čtenost 1224x
Radka Johnová (1958) absolvovala VŠE v Praze (Ing., PhD.) Profesně se věnuje art marketingu, pracovala v umělecké a reklamní agentuře, učila na ČVUT, přednášela na VŠE, FF UK a na řadě zahraničních univerzit. Nyní v důchodu.
Sleduje politiku a (právě proto) nikdy nebyla členkou žádné politické strany. Zastánkyně absolutní svobody projevu. Krátké glosy na síti X (dříve Twitter): @radkajo.
Je patriot Prahy 6. Mezi její koníčky patří kultura, poznávací cestování, četba, plavání, tenis a lyže. Píše, když ji něco naštve (to většinou) nebo nadchne (knihy). Recenze publikuje na Kultura21.cz, některé úvahy na blogosvet.cz.
Kontakt: rsj@seznam.cz

Seznam rubrik