Politické neziskovky a jejich boj proti západní civilizaci

21. 09. 2021 0:09:20
Kniha Roberta Kotziana ukazuje pravdu, kterou někteří nevidí nebo nechtějí vidět. Jak "progresivistická hydra"* ohrožuje západní hodnoty a naši svobodu.

Na sklonku léta vyšla v nakladatelství Leda v edici Agora ojedinělá studie o progresivisticky zaměřených neziskových organizacích od Roberta Kotziana Politické neziskovky a jejich boj proti západní civilizaci.

Autor záměrně odlišuje "politické neziskovky" od standardních neziskových organizací, které se věnují bohulibým účelům, pomáhají nemocným, sdružují zájemce o volnočasové aktivity, dělají charitu. Kniha se věnuje jen neziskovkám, které mají veřejně nepřiznávané politické cíle a soukromoprávní povahu, přesto jsou dotované mimo jiné i z veřejných rozpočtů, tedy našich daní. "Politické neziskovky nepotřebují voliče. Jednají mimo jejich dosah a kontrolu."*

"Cílem je poskytnout čtenáři vhled do světa politických neziskovek, které se neobjevují v hledáčcích protiextremistických útvarů, a přesto jsou pro naši společnost nebezpečím - pro svou nenápadnost možná o to větším,... že plíživě, systematicky rozleptávají západní civilizaci...Budují si image odborných humanitárně, ekologicky apod. zaměřených organizací. Jejich působení je však rozvratné... Jejich cíle směřují proti západnímu způsobu života, proti tržnímu hospodářství, proti národním státům,...nejsou prakticky pod žádnou veřejnou kontrolou."*

"Politické neziskovky usilují o revoluční změny v západních společnostech. Změny, jejichž výsledkem by bylo o mnoho méně bezpečí a mnohem více chudoby. Jejich cílem je destrukce našeho způsobu života, na jehož troskách chtějí vybudovat krásný nový svět... Byla by to však neomarxistická totalita, která je stejně jako klasický marxismus čirým zlem. Je to marxistický boj s kapitalismem, jen převlečený do moderního a líbivého hávu zachraňování planety."*

V kapitole věnované multikulturalistickým politickým neziskovkám autor ukazuje, jak "se podílejí na pašování lidí do Evropy"*. "Je pozoruhodné, že Evropská unie platí politické neziskovky, které v tak zásadní oblasti, jako je imigrační politika, systematicky napadají její členské státy s cílem získat výhody pro imigranty, kteří s sebou přinášejí zvýšení bezpečnostních rizik a civilizační rozvrat."*

Za největší nebezpečí autor považuje "progresivistickou hydru", systém prorůstání neziskovek do veřejného sektoru, škol, politiky a soudnictví, a pronikání zástupců neziskovek jako "nezávislých expertů" do veřejnoprávních médií, ale i k lidskoprávním soudům.

"Politické neziskovky přisáté na veřejné zdroje jsou zlo, které se pod pláštíkem tzv. občanské společnosti a s výraznou podporou médií snaží čím dál úspěšněji prosazovat vlastní politickou agendu, aniž by k tomu měly jakýkoli mandát od voličů,"* říká v předmluvě Václav Klaus a shrnuje tak podstatu celé knihy.

Všechna fakta a tvrzení, na která se autor odvolává, jsou ozdrojována s pečlivostí, která by slušela i habilitační monografii, nicméně svým obsahem kniha takový cíl v dnešním (ne)liberálně (ne)demokratickém prostředí univerzit vylučuje.

Autor však uvádí velké množství příkladů mediálně známých, ale i utajovaných, a jejich zákulisí a financování. Například aktivit, které se týkají Frontexu, Evropského soudu pro lidská práva, multikulturalistické politické neziskovky META, Organizace pro pomoc uprchlíkům, Člověka v tísni, Greenpeace, Amnesty International a dalších, méně známých. Tím se kniha stává čtivou a napínavou i pro běžného čtenáře. A v předvolebním období by měla být téměř povinnou četbou, pokud chceme zachovat naši civilizaci i budoucím generacím.

* Všechny citace jsou z knihy:
KOTZIAN, Robert. Politické neziskovky a jejich boj proti západní civilizaci. Nakladatelství LEDA, spol. s r.o., 2021. ISBN 978-80-7335-746-7.

Autor: Radka Johnová | úterý 21.9.2021 0:09 | karma článku: 37.42 | přečteno: 1877x

Další články blogera

Radka Johnová

Megahrozby

"Tíhneme k opakování stejných chyb." "Nikdo by neměl předstírat, že zná odpověď na tak složitý problém, jako je řízení hospodářské politiky", říká Nouriel Roubini, autor, jehož kritici posměšně nazývali "pan Katastrofa".

8.10.2023 v 18:48 | Karma článku: 7.81 | Přečteno: 162 | Diskuse

Radka Johnová

Poručíme větru a dešti? Cílkova pravda o klimatu

Pravda o počasí, klimatu a jeho společenských dopadech, nejen na území Česka. Odborná kapacita a mediální hvězda dr. Václav Cílek v hlavní roli na křtu této knihy. Jak souvisejí nepokoje a revoluce s klimatem? Kde jsme my?

10.7.2023 v 13:19 | Karma článku: 24.09 | Přečteno: 723 | Diskuse

Radka Johnová

Jak ztratit svobodu

Letos to bude tři čtvrtě století, kdy naši předci ztratili svobodu v "demokratickém" únorovém puči. Poučíme se z historie?

26.1.2023 v 12:42 | Karma článku: 25.63 | Přečteno: 800 | Diskuse

Radka Johnová

Quo vadis vysoké školství

Kam to spěje? Glosa o úrovni akademického vzdělávání. Vysoká škola nebo vyšší učňák? Kritické myšlení, informační gramotnost a dezinformace.

9.1.2023 v 0:01 | Karma článku: 25.47 | Přečteno: 629 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění - Návod k použití

Každý si myslí, že mozek má a že ho používat umí. Přesto stačí, když ztratí klíč od bytu nebo založí kamsi brýle, aby vše ztratilo smysl a začala panika a zoufalství.

29.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 14.75 | Přečteno: 165 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 38 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 10.79 | Přečteno: 129 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 18.86 | Přečteno: 232 | Diskuse
Počet článků 41 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1230

Radka Johnová (1958) absolvovala VŠE v Praze (Ing., PhD.) Profesně se věnuje art marketingu, pracovala v umělecké a reklamní agentuře, učila na ČVUT, přednášela na VŠE, FF UK a na řadě zahraničních univerzit. Nyní v důchodu.
Sleduje politiku a (právě proto) nikdy nebyla členkou žádné politické strany. Zastánkyně absolutní svobody projevu. Krátké glosy na síti X (dříve Twitter): @radkajo.
Je patriot Prahy 6. Mezi její koníčky patří kultura, poznávací cestování, četba, plavání, tenis a lyže. Píše, když ji něco naštve (to většinou) nebo nadchne (knihy). Recenze publikuje na Kultura21.cz, některé úvahy na blogosvet.cz.
Kontakt: rsj@seznam.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...