Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ES

Jak ale lze zajistit, že maturant otázky z vyššího stupně nenatipuje, jestliže bude k dispozici jediný test o různých úrovních a nebude postižen tím, že chybnými odpověďmi ztratí body, a přitom bude mít "splněno" v nižší úrovni? Jen otevřené otázky? A pokud by si měl předem vybrat úroveň, jsme tam, kde jsme byli: proč riskovat horší známku na maturitním vysvědčení, když za pár let už nikdo nebude tušit, jaká forma maturity tehdy platila, a jednička je pořád jednička. A jestliže aspoň univerzity neocení vyšší stupeň maturity (např. tím, že bude přijímat jen ty, kdo vyhoví vyššímu stupni), studenti budou jednat stejně pragmaticky jako před časem.

0 0
možnosti
Foto

Student si nebude předem vybírat úroveň, ta vyplyne z jeho výsledku v bodech resp. procentech.

Dobře koncipovaný test, i když je s uzavřenými otázkami, nenatipujete. Máte-li 6-8 voleb odpovědí a v nich kombinace např. "platí a) a c) současně" nebo "žádná odpověď není správná" má test plně vypovídací hodnotu.

Při pěti volbách se zase používá systém odečtu čtvrtiny bodu za špatnou odpověď, studentům se pak nevyplatí hádat, ale to je postup, který se vám, jak píšete výše, nelíbí.

0 0
možnosti
ZB

Karma, rozumný názor, ale to neprojde.

1 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 22,58
  • Průměrná čtenost 1224x
Radka Johnová (1958) absolvovala VŠE v Praze (Ing., PhD.) Profesně se věnuje art marketingu, pracovala v umělecké a reklamní agentuře, učila na ČVUT, přednášela na VŠE, FF UK a na řadě zahraničních univerzit. Nyní v důchodu.
Sleduje politiku a (právě proto) nikdy nebyla členkou žádné politické strany. Zastánkyně absolutní svobody projevu. Krátké glosy na síti X (dříve Twitter): @radkajo.
Je patriot Prahy 6. Mezi její koníčky patří kultura, poznávací cestování, četba, plavání, tenis a lyže. Píše, když ji něco naštve (to většinou) nebo nadchne (knihy). Recenze publikuje na Kultura21.cz, některé úvahy na blogosvet.cz.
Kontakt: rsj@seznam.cz

Seznam rubrik