Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Husákovi děti" jsou na tom už dobře, nejlepší produktivní věk už prožili ve svobodě, ale ti starší se těžko přizpůsobují, odmítají přijmout fakt, že komunisti jim ukradli svobodný život. Obranu na to mají různou, někteří stále tvrdí, že se měli dobře a že všechno bylo bezvadný, někteří nadávají na všechno a jsou neurvalí, no a někteří vidí za každým rohem komunistu, marxistu, nebo neomarxistu a tutově vědí, že doba krvavé perzekuce se vrací.

Je tu však valná většina, která svobodu vítá a zdaleka nejde jen o svobodné podnikání, ale také i cestování, otevřené zdroje necenzurovaných informací a možnost pracovat po Evropě kdekoliv bez byrokratických omezení. Tihle lidé nesedí se založenýma rukama, chopili se příležitosti a jsou aktivní. Také nemají potřebu plameně kritizovat zřízení a pročítat zprávy z pochybných zdrojů. Užívají si svobodu a nejsou tolik slyšet. Tento ohavný předvolební boj, kde přestalo jít o fakta a výhodné směřování ČR, kde se nepokrytě lže a sprostě uráží, je spíše odrazuje od voleb než, aby tomuhle svěřili svůj hlas. Vím to, jsem jeden z nich.

Jenže to vypadá jako záměr, odradit tu střízlivou a rozumnější část obyvatelstva, raději ať volí ti zpracovaní propagandou, ti kteří místo přemýšlení opakují hesla z billboardů (třeba o neomarxistech), nebo ti extrémisti, kteří jsou schopni házet klacky na koleje místo neexistujících migrantů, až takto se dá propagandou vypláchnout mozek.

Potřebujeme politiku, která není sprostá, agresivní a arogantní. Politici nám mají dát zákony, které nám hlavně nepřekáží a nepreferují úzké zájmové oblasti. Potřebujeme někoho, kdo umí rozumně a bez emocí vyhodnotit stav a nalezne profesionálně správné řešení. Někoho, kdo není zatížen komunistickým myšlením a vidí dál než na český dvorek.

1 0
možnosti

Velmi výstižně popsánoR^

3 1
možnosti
Foto

Děkuji, ale ani nevím, jestli mě to těší, to je poslední předvolební výkřik zoufalce.

0 0
možnosti

J67a39n 13M26a97r10e78k

4. 10. 2021 2:35

Paní Radko Johnová, jste hlasem volajícím na poušti. Lidi jsou nepoučitelní.

4 0
možnosti
Foto

Děkuji, obávám se, že máte pravdu.

0 0
možnosti
Foto

Svět, v němž chcete žít, nikdo přesvědčivě nenabízí, dovoluji si domnívat se. A dokonce ani voliči mne nepřesvědčili, že jim záleží na svobodě pro všechny a na vymahatelnosti práva.

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 22,74
  • Průměrná čtenost 1224x
Radka Johnová (1958) absolvovala VŠE v Praze (Ing., PhD.) Profesně se věnuje art marketingu, pracovala v umělecké a reklamní agentuře, učila na ČVUT, přednášela na VŠE, FF UK a na řadě zahraničních univerzit. Nyní v důchodu.
Sleduje politiku a (právě proto) nikdy nebyla členkou žádné politické strany. Zastánkyně absolutní svobody projevu. Krátké glosy na síti X (dříve Twitter): @radkajo.
Je patriot Prahy 6. Mezi její koníčky patří kultura, poznávací cestování, četba, plavání, tenis a lyže. Píše, když ji něco naštve (to většinou) nebo nadchne (knihy). Recenze publikuje na Kultura21.cz, některé úvahy na blogosvet.cz.
Kontakt: rsj@seznam.cz

Seznam rubrik