Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Skutečně trapný článek a trapná argumentace, opravdu nejde o rum nebo olomoucké syrečky. Pro nás je rozhodující volný přístup na společný trh s téměř 500 mil. zákazníky. Snad máme ještě v paměti fronty kamiónů na hranicích... Společný trh musí mít pro své fungování nějaká společná pravidla. Každý musí někde ustoupit a přizpůsobit se celku. Jalové povykování o svobodě v malichernostech nemá smysl.

1 2
možnosti
LH

Vnucování migrantů, kvóty a regulace všeho existujícího, zákazy automobilů, to nejsou "nějaká pravidla", ale socialistické šílenství. A mimochodem, společný volný trh tu byl dávno před tím vším.

5 0
možnosti
VV

Vazena autorko, snad smim napsat ze ve vasi svate nenavisti k EU nezaprete vaseho manzela.

Smim se zeptat co vas oba k tomu vede?

Prisli jste o nejak aprivilegia ktera vam ten realny socializmus tenkrat poskytoval?

0 5
možnosti
LH

Vážený Vokoun k obsahu článku nevyplodil ani půl věty

4 0
možnosti
JT

J12i69r97i 20T12i88c56h57y

16. 12. 2021 17:30

Lepe bych to nevyjadril. Nikdo rozumny nepoochybuje o nasi nalezitosti do Evropy. Ovsem jakekoli vyhrady k jejimu soucasnemu stavu jsou zaslepenymi zastanci EU a zurivymi rusofoby povazovany za zradu a podlezavost jakemusi diktatorovi v Rusku a nebo v Cine.

5 1
možnosti
JZ

J48a49n 40Z66i26e97g28l66e68r

16. 12. 2021 17:21

Problémem je, že o EU píši lidé, kteří v životě nepodnikali, a nic neumí. Schopní podnikatelé naopak členství v EU hodnotí pozitivně a vystoupení z EU považují za šílenství. Na rozdíl od nýmandů tyto lidi beru vážně. Volný pohyb zboží je pro naši ekonomiku klíčový.

3 4
možnosti
Foto

Na volný pohyb stačí jedna smlouva, na to nepotřebujete mocenský aparát.

5 0
možnosti
JL

EU dnes neni to, co by vas potesilo, pani Radko Johnová. Verim vam. Ne snad vse podle vaseho clanku, ale podle osobni znalosti o EU. Vsechny ty zminene drobnosti jsou urcite pro kazdeho ukazkou te neschopnosti spravneho reseni problemu v EU. Jenze....!!??

Ten zakladni problem jste jen nakousla. Vsechen ten diktat ma zaklad prave v te organizaci Unie, kterou jsme bez velkych potizi schvalili. Jeste k tomuto aktu je nutno si uvedomit nasi lenivost, nezajem a neumeni si jen predstavit, jak ta Unie by mela vypadat a fungovat.

Osobne usuzuji presne podle politicke organizace nasi CR, kdy vyluky vladnuti a prodluzovani a ukoncovani vysledku voleb je unikatni. Ten problem EU na nase mysleni je jen pro tema nadavani, poukazovani a nekdy az rozhorceni. Podivejme se i na ty prispevky pod vasim clankem. Horekovani nad detaily, hazeni vinu na privrzence teto Unie a take, coz je i prekvapive, prispevky od obcanu, kteri vidi tu druhou, prijemnejsi stranu naseho clenstvi v teto organizaci.

Nebudu dale polemizovat o problemech EU. jen se snazim poukazat na moznost zmeny, kdy si budeme muset rici, jakou tu zmenu chceme. Dat ji do srozumitelne vyzvy Unii. Musi byt ukazkou nasich obcanu, co si predstavuji pod jmenem Evropska Unie. Mozna i s pomoci nasich sousedu. Ze je to mozne, znam z tech niternych detailu, ktere se odehraly behem meho zivota. Jen nektere. Jizda na vprave casti ulice, mereni tepla Celsiovou stupnici, zruseni zakona o polehcujici okolnosti, kdy vinnik byl pod vlivem alkoholu a snad to nejvetsi, ustanoveni 220V a 380 V jako zakladni elektricke napeti pro domacnost.

To jsou ty upravy i bez EU.

0 0
možnosti
Foto

"...poukazat na moznost zmeny, kdy si budeme muset rici, jakou tu zmenu chceme. Dat ji do srozumitelne vyzvy Unii." Tak to nám bude houby platné. Diktát "říší" je jednosměrný.

0 0
možnosti
Foto

J29o65s62e63f 80B60á95r75t86a

16. 12. 2021 11:13

S tímto textem by měly neziskovky chodit do škol. Ale pořád si myslím, že tam nemají co dělat.

5 0
možnosti
MK

To zas budou zdejší vlezdobruselisté nesouhlasně hýkat. Ale jinak karma.

6 0
možnosti
Foto

Vy to zase souhlasným hýkáním vykompenzujete. ;-D

1 5
možnosti
MV

Ano, žijete ve svobodné zemi a s ohledem na Váš věk (předpokládám, že jste většinu života prožila v socialismu) byste za to měla být vděčná. Ale je možné, že patříte mezi ty věčně nespokojené a nespokojená budete pořád.

2 5
možnosti
Foto

Na konci blogu to píšu, letos jsem si myslela, že už budu moci říct, že většinu života v socialismu nežiju. Ale není to pravda, tahle nová vyšší verze, neomarxismus, spolu s diktaturou Bruselu pod vedením Berlína, se může ukázat jako ještě horší.

7 0
možnosti
LU

"když Evropské unii vládne nevolená Komise? ";-D;-D;-D

1 3
možnosti
Foto

...a nevládne? Evropský parlament nemá zákonodárnou iniciativu, pouze Evropská komise může navrhovat zákony, poslanci nikoli.

4 0
možnosti
JV

J70i53r65i 77V17r39a79b61e47c

16. 12. 2021 8:15

To kňučení jde už na nervy. Když se mě někde nelíbí tak vypadnu a hotovo. Nikdo není v EU na řetězu.

Rv

7 8
možnosti
AK

Proč autorka?

Ta je tady přece doma.

Ať vypadnou vlezdobruselníci.

8 5
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 22,74
  • Průměrná čtenost 1224x
Radka Johnová (1958) absolvovala VŠE v Praze (Ing., PhD.) Profesně se věnuje art marketingu, pracovala v umělecké a reklamní agentuře, učila na ČVUT, přednášela na VŠE, FF UK a na řadě zahraničních univerzit. Nyní v důchodu.
Sleduje politiku a (právě proto) nikdy nebyla členkou žádné politické strany. Zastánkyně absolutní svobody projevu. Krátké glosy na síti X (dříve Twitter): @radkajo.
Je patriot Prahy 6. Mezi její koníčky patří kultura, poznávací cestování, četba, plavání, tenis a lyže. Píše, když ji něco naštve (to většinou) nebo nadchne (knihy). Recenze publikuje na Kultura21.cz, některé úvahy na blogosvet.cz.
Kontakt: rsj@seznam.cz

Seznam rubrik