Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Americky system svobodneho mysleni byl nahrazen kontrolovanym myslenim pomoci modernich medii. Liberalni svet severniho americkeho kontinentu je v podruci pomale premeny obou zemi, na socialisticky system kontroly. Kanada je jiz v predu pred USA.

Tato zeme zacala pomalu po velke hospodarske krizi 1932. Delanuv "New deal" je zacatek konce Unie, jak si ji strujci predstavovali. Tento system nahrazuje osobni svobodu soustavnymi strkanim financi pri sebemensim spolecenskem problemu. Nejlepsi ukazkou je duchodovy system jak v USA tak v CR. Konecny vysledek je nedalekem horizontu neschopen pokracovat tak, jak byl stanoven. Politicka sila zde neni ani pro diskuzi. I dnesni nabor IRS pracujicich (70 tisic), je ukazkou pro budoucnost co nas ceka. Kolik novych diktatu prijde, aby uspokojil pracovni vytizeni tech tisicu novych. Uzasne...??!!

0 0
možnosti
JR

J41a41n 83R33á22ž

22. 8. 2022 17:36

Děkuji za info!

PS. Dokud nepochopíme důvody krize, ve které se euroatlantická civilizace nachází, nemůžeme předejít jejímu odchodu do globální bezvýznamnosti. A nejhorší je, že si většinově odmítáme kritickou fázi vývoje naší civilizace vůbec připustit a ve své sebedestrukci pokračujeme.

2 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 22,74
  • Průměrná čtenost 1224x
Radka Johnová (1958) absolvovala VŠE v Praze (Ing., PhD.) Profesně se věnuje art marketingu, pracovala v umělecké a reklamní agentuře, učila na ČVUT, přednášela na VŠE, FF UK a na řadě zahraničních univerzit. Nyní v důchodu.
Sleduje politiku a (právě proto) nikdy nebyla členkou žádné politické strany. Zastánkyně absolutní svobody projevu. Krátké glosy na síti X (dříve Twitter): @radkajo.
Je patriot Prahy 6. Mezi její koníčky patří kultura, poznávací cestování, četba, plavání, tenis a lyže. Píše, když ji něco naštve (to většinou) nebo nadchne (knihy). Recenze publikuje na Kultura21.cz, některé úvahy na blogosvet.cz.
Kontakt: rsj@seznam.cz

Seznam rubrik