Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Hm, to vypadá na hodně fundovanou knihu, nicméně se obávám, že se s ní blíže seznámí jiní lidé, než kteří by to potřebovali. Přesný rozbor fakt dnes zajímá akorát zkameněliny.

1 0
možnosti
Foto

Tato kniha vysla už před asi 20 lety, takže letošní vydání je reedice.

0 0
možnosti
Foto

Ne tak úplně. Dvě třetiny, první a třetí , převážně z pera pana dr. Cílka, jsou přepracované a odrážejí stav a názory až do současnosti, tj. do r. 2022. Prostřední, tj. 2. část knihy, která mapuje posledních tisíc let se fakt nezměnila. :)

0 0
možnosti
MB

A aby jste věděli, jak se na tu krizi připravit, tak si přečtěte Cílkovu (a Šmikmátorovu + kol.) knihu

Ruka noci podaná.

Kdo je připraven, není překvapen.

Když jsem byl malý a mladý, tak jsem poslouchal, později dokonce i četl ve VTM, že hrozí nová doba ledová, ale nezmrzneme, protože do 20 let spustíme fúzní reaktory a tepla bude dost.

Uplynulo několik dvacetiletek, fúze stále do 20 let, místo zaledování hrozí utopení v oteplujících se mořích.

Tož nevím, dalších 20 let už tu asi nebudu, abych posoudil, kdo zase kecá.

Ale vím, že krize většinou přicházejí z jiné strany, než odkud ji plánovitě očekáváme...

0 0
možnosti
ZZ

Noví důchodci už začínají pociťovat, že Cílek a spol mají pravdu, když tvrdí že za krize nebudou nikoho zajímat a budou ponecháni sami sobě a dobré vůli svých sousedů.

0 0
možnosti
VD

Viete, že slávny Mannov hokejkový graf, ktorý používa IPCC ako dôkaz o vplyve CO2 na klimatické zmeny je podvod? Podobným podvodom sú aj všetky dokumenty, ktoré vydalo IPCC ku klimatickým zmenám. Obchod z emisiami je iba výborní biznis pre politikov, ktorý nemá nič spoločné z klimatickými zmenami.

V dnešnej dobe sa dá kúpiť všetko, pravda i moc!

Hoci americký vedci vedia, že v dnešnej dobe atmosféra Zeme stratí každú sekundu 3 kg vodíka a 50 g hélia, tvária sa že je to prirodzený jav, hoci neexistuje žiaden dôkaz že k tejto strate ľahkých plynov dochádzalo aj v minulosti, keď na obežných dráhach okolo Zeme neboli žiadne družice.

Catling2009_SciAm.pdf (washington.edu)

Vďaka družiciam začala Zem strácať atmosféru. Cez tenšiu atmosféru dopadá na zemský povrch viacej slnečného žiarenia a preto sú denné teploty vyššie ako bývali v minulosti.

Aby mohli vznikať tornáda aj v oblastiach kde v minulosti neboli, musia byť na zemskom povrchu i v atmosfére väčšie rozdiely teploty ako bývali v minulosti a to je možné iba vďaka tenšej atmosfére.

Súčasnú boj z klimatickými zmenami nemá nič spoločné z klimatickými zmenami!

1 1
možnosti
Foto

Ach jo,

další lhář jménem Duga, který o tom grafu ví kulový.

Těch grafů zobrazujících vývoj globálních teplot za posledních tisíc let je mnohem víc a jsou si velmi podobné. Proč zrovna ten Mannův je pro popírače jako rudý hadr na býka lze vysvětlit tím, že to byl první graf. Ty ostatní pozdější grafy Manna potvrdily, nikoli vyvrátily.

A ta teorie o tom, že Země ztrácí atmosferu kvúli družicím, to je blábol roku.

Kdyby Země ztrácela atmosferu, začal by klesat atmosferický tlak. Neklesá.

0 0
možnosti
JH

J39a45n 56H56a79r61v15a58n

10. 7. 2023 14:37

Asi před 20 nebo více lety byl v Mladé Frontě (byla tehdy jen tištěná) publikován Cílkův článek, že přichází malá doba ledová. Předpovídal tak na základě opakování cyklů v minulosti.

- Inu, názory nemění jenom bl...

0 1
možnosti
Foto

Lžete,

Cílek před 20 let nic takového netvrdil.

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 22,74
  • Průměrná čtenost 1224x
Radka Johnová (1958) absolvovala VŠE v Praze (Ing., PhD.) Profesně se věnuje art marketingu, pracovala v umělecké a reklamní agentuře, učila na ČVUT, přednášela na VŠE, FF UK a na řadě zahraničních univerzit. Nyní v důchodu.
Sleduje politiku a (právě proto) nikdy nebyla členkou žádné politické strany. Zastánkyně absolutní svobody projevu. Krátké glosy na síti X (dříve Twitter): @radkajo.
Je patriot Prahy 6. Mezi její koníčky patří kultura, poznávací cestování, četba, plavání, tenis a lyže. Píše, když ji něco naštve (to většinou) nebo nadchne (knihy). Recenze publikuje na Kultura21.cz, některé úvahy na blogosvet.cz.
Kontakt: rsj@seznam.cz

Seznam rubrik