Pravá volba

19. 05. 2021 10:15:40
Bude po volbách lépe? Ne, bude hůř. Bojím se letošních voleb víc než covidu. Máme politiky, kterým chceme dát svůj hlas, ale i daně?

Před čtyřmi lety jsem zde hledala Inzerátem pravicového voliče volitelnou pravicově konzervativní stranu a nezbývá mi, než podat reklamaci zakoupeného produktu a hledat nový. Inzerát bohužel stále platí, a to ještě naléhavěji.

ODS se zbavila svého lehce euroskeptického konzervativního křídla a možnost korigovat stávající vládu směrem doprava vyměnila za nudné mentorování z pohodlí opozičních lavic. Předpokládáme-li, že i politika resp. ideje jsou zbožím, nyní ODS prodává neprodejný ležák 3 v 1, ale ty dva dárky v podobě TOPky (s Pekarovou-Adamovou) a Lidovců (nejen paní Syrská-Sirotková), kteří se nekřesťansky spojí s každým ďáblem, jsou příliš velkým danajským darem.

V roce 1989 jsme chtěli svobodné volby a máme je. Těžká je možnost volby, když chybí volba možností. Nechci volit "Národní frontu" liberálně demokratického progresivismu, tedy spíše neomarxismu. Profesor Fiala je politolog, nikoli politik. Ale politika asi vynáší víc, než výuka na univerzitě. Pravicově konzervativní politik by nikdy na své kandidátce neprodával liberální levičáky a veřejně nedeklaroval, že po volbách "raději vládu s Bartošem než s Babišem"[1]. Není účelem tohoto blogu komentovat hnutí ANO, protože není ani pravicové ani levicové, není konzervativní ani liberální, má své plusy (ne Euru a nelegálním migrantům) i zápory (dotace, které deformují trh a stejně si je zaplatíme z našich daní), ale nevnucuje nám své oponenty jako partnery, nekomentuji ani tradiční levicové strany, které mě z pohledu voliče nezajímají. Ale je na pováženou, když se strana, která se tváří jako pravicová, chce spojit s ultralevicí, která má nota bene úplně opačný program.

Piráti, neomarxističtí, probruselští nohsledi s budovatelským zápalem komunistů padesátých let minulého století připomínají aktivistické svazáky, které jsem v mládí zažila, a nepotřebuju je v digitální verzi 3.0. Nemám chuť na multikulti guláš z Orwella a Marxe. Děkuji nechci, už jsem zvracela. Co by nás čekalo gulag s wifinou nebo duhový Svaz Socialistických Států EUropy? Naši rodiče a prarodiče zažili znárodnění, já nejsem zvědavá na "demokratizaci vlastnictví".

Piráti prodávají STAN. Co mají společného, kromě podvolení se bruselským direktivám a jedinému světonázoru "neoliberálové všech zemí spojte se"? Abychom pak nebyli v bruseli všichni.

Problém je, že za nacismu i komunismu většina společnosti věděla, kde je zlo. Dnešní mladší generace, vlastně polovina populace, žádnou totalitu nezažila a je méně odolná vůči mainstreamové propagandě. Opravdu si myslí, že Německo a Francie určí v Belgii Česku tu nejlepší politiku, že vstřícná imigrační politika, zejména k některým etnickým a náboženským skupinám, je slučitelná s liberální politikou feminismu, LGBT a naším právním řádem, např. rovnost pohlaví, apod.?

Musí být každý, kdo zvažuje, že metropole "Říše zla" začíná mít svůj klon 2250 km západně, agentem Moskvy? Kdo řešil v 70. letech minulého století Němce a nacismus? Proč tedy 30 let po odchodu posledních okupantů řešíme sověty a komunismus, místo nově se rozpínající říše v čele s nevolenou aristokracií jménem "Komise"? Neměli bychom se začít rozhodovat bez ohledů na Berlín, Brusel, Chalífáty, Moskvu, Peking, Washington (jen výběr v abecedním pořadí).

Jsem sama, komu se zdá, že autentická konzervativní pravice je ostrakizovaná, naprosto ignorovaná veřejnoprávními i soukromými médii, ale i výzkumnými agenturami? Odpovídala jsem letos jako náhodná respondentka dvěma renomovaným agenturám. Ani jedna z nich nedávala na výběr volebních preferencí Trikoloru. U jedné agentury byla pouze kolonka "ostatní" bez další specifikace, u druhé agentury byla možnost "jiné, jaké, vypište". Normální svět není v módě.

Kdo bude ta PRAVÁ VOLBA? Mimochodem, dávám k dispozici název s marketingovým potenciálem, protože liberálně demokratická korektnost je mentální gulag, sorry. Volba probruselské pětky by byla opoziční smlouvou na pátou.

[1] https://www.novinky.cz/volby/do-poslanecke-snemovny/clanek/fiala-radeji-vladu-s-bartosem-nez-s-babisem-40356684

Autor: Radka Johnová | středa 19.5.2021 10:15 | karma článku: 26.80 | přečteno: 529x

Další články blogera

Radka Johnová

Megahrozby

"Tíhneme k opakování stejných chyb." "Nikdo by neměl předstírat, že zná odpověď na tak složitý problém, jako je řízení hospodářské politiky", říká Nouriel Roubini, autor, jehož kritici posměšně nazývali "pan Katastrofa".

8.10.2023 v 18:48 | Karma článku: 7.81 | Přečteno: 162 | Diskuse

Radka Johnová

Poručíme větru a dešti? Cílkova pravda o klimatu

Pravda o počasí, klimatu a jeho společenských dopadech, nejen na území Česka. Odborná kapacita a mediální hvězda dr. Václav Cílek v hlavní roli na křtu této knihy. Jak souvisejí nepokoje a revoluce s klimatem? Kde jsme my?

10.7.2023 v 13:19 | Karma článku: 24.09 | Přečteno: 723 | Diskuse

Radka Johnová

Jak ztratit svobodu

Letos to bude tři čtvrtě století, kdy naši předci ztratili svobodu v "demokratickém" únorovém puči. Poučíme se z historie?

26.1.2023 v 12:42 | Karma článku: 25.63 | Přečteno: 800 | Diskuse

Radka Johnová

Quo vadis vysoké školství

Kam to spěje? Glosa o úrovni akademického vzdělávání. Vysoká škola nebo vyšší učňák? Kritické myšlení, informační gramotnost a dezinformace.

9.1.2023 v 0:01 | Karma článku: 25.47 | Přečteno: 629 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 12 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 9.83 | Přečteno: 120 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 9.83 | Přečteno: 263 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 31 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 9.02 | Přečteno: 146 | Diskuse
Počet článků 41 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1230

Radka Johnová (1958) absolvovala VŠE v Praze (Ing., PhD.) Profesně se věnuje art marketingu, pracovala v umělecké a reklamní agentuře, učila na ČVUT, přednášela na VŠE, FF UK a na řadě zahraničních univerzit. Nyní v důchodu.
Sleduje politiku a (právě proto) nikdy nebyla členkou žádné politické strany. Zastánkyně absolutní svobody projevu. Krátké glosy na síti X (dříve Twitter): @radkajo.
Je patriot Prahy 6. Mezi její koníčky patří kultura, poznávací cestování, četba, plavání, tenis a lyže. Píše, když ji něco naštve (to většinou) nebo nadchne (knihy). Recenze publikuje na Kultura21.cz, některé úvahy na blogosvet.cz.
Kontakt: rsj@seznam.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...