Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HH

Tu soběstačnost jsme tu měli 40 let a i když se všude jelo na 130%, tak nikdo nic nebylo...to je teprve kumšt...

2 4
možnosti
Foto

Tak těch 40 let jsme byli satelitem sovětského impéria, pokud se nepletu...

1 0
možnosti
Foto

Knihu si nekoupím, protože bych se stejně nedozvěděl, jak to zařídit, aby byl pan autor (knihy) spokojen. A byl v novověku vůbec nějaký neimperialistický stát?

2 3
možnosti

Rv

Trochu riskantní chápání Evropy! Ano, kmenová doba je za námi. Ale i jednotlivé nacionalistické státy by mohli být také za námi, protože jsou zdrojem nekonečných válek. Proto se státy sdružují do celků (př. USA), aby byly schopné konkurovat supervelmocím, aby si zachovaly svoji svobodu. A v tom duchu by se měly státy Evropy sjednotit ve federalizované Spojené státy evropské!

Nesjednotí-li se, schlamstnou je postupně světové velmoci! Jsme svědky toho, jak již dnes nás někteří politici nabízí imperiálnímu Rusku nebo Číně! Zůstat tedy izolovaní pod palbou ruské desinformační hybridní války, utváří naši budoucnost!

:-)

3 7
možnosti
Foto

K73a24r88e54l 70C54a12c21h

17. 8. 2021 16:21

Nikoli nacionalistické, ale národní státy. Já chápu určitý rozdíl. Národní stát je stát spojený národním jazykem a kulturou, který je spojen společným úsilím o zachování své územní celistvosti, dbá o kulturu svého jazyka, o své kulturní dědictví a vytváří podmínky pro bezpečný a spokojený život svých obyvatel. Kdežto nacionalistický stát je státem, který krom toho považuje svůj národ za nadřazený národům ostatním. Mám kamaráda Slováka, který za dvacet let života v Čechách odmítal mluvit česky. Když jsem mu řekl, že je slovenský nacionalista, opravil mě, že není nacionalista, nenadřazuje se, ale národovec - hrdý na svůj národ. Pochopil jsem.

Skromně si myslím, že v posledních šesti dekádách nejvíce válek vyvolaly ve světě právě imperiální USA.

3 0
možnosti
Foto

K46a95r67e23l 61C15a98c66h

17. 8. 2021 14:55

Za přínosný článek zasloužená karma. V

6 1
možnosti
Foto

Děkuji, přínosná je hlavně kniha, zasloužila by si vysokou čtenost.

1 0
možnosti
PB

P78e41t43r 97B86u44r53i80a83n

17. 8. 2021 14:49

Autor odmítá imperiální ideologie, ať už se jedná historicky o křesťanství, islám, marxismus nebo liberalismus, a jejich "budovatelskou víru ve spásu a světový mír"*, protože všechny tyto ideologie se vyznačují "agresívním postojem vůči všem, kdo odmítají jejich světonázor"

-------

Dobře řečeno.

4 0
možnosti
Foto

Vidíte najdou se témata, kde jsme stejného názoru

0 0
možnosti
Foto

Chvála nacionalismu? I tomu německému? To budete jásat i na NSDP a Adolfem Hitlerem?

0 5
možnosti
Foto

Přečetl jste si blog celý? Přesně to je tam vysvětleno.

7 0
možnosti
Foto

Tesat tyto slova do kamene.

2 1
možnosti
JL

zní to děsivě, ale není to žádná novinka, před Eu varuje například český politik Klaus už asi 15 let.

3 1
možnosti
Foto

Tak Klaus....;-D Jak dopadla ta jeho "národní" partaj?:-)

2 1
možnosti

Rv

Nacionalismus může chválit jen militarista, protože nacionalismus je vždy zdrojem válek!

:-)

1 4
možnosti
JL

Zdrojem válek je - samec druhu homo sapiens, ženy z principu, z nedostatku testosteronu se válkami nikdy nezabývaly. Takže každá válka je nakonec jen projev tohoto samčího agresivního přístupu k okolnímu světu. Bylo by fajn, kdyby lidi už konečně začali vidět věci takové, jaké jsou, aby se vyhnuli sebe-zkáze v rozmanitých válkách s velmi nebezpečnými válečnými technologiemi, které vlády po celém světě neustále vylepšují a vynalézají, resp. platí za to ochotné vědce.

0 2
možnosti
JZ

Hloupé čecháčkovské blafy. Rv

1 9
možnosti
Foto

To, že jste propagátor všeho německého a židovského je o Vás dobře známo. Když se Vám to hodí děláte ze sebe Čecha a přitom tímto národem z duše pohrdáte.

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 22,74
  • Průměrná čtenost 1224x
Radka Johnová (1958) absolvovala VŠE v Praze (Ing., PhD.) Profesně se věnuje art marketingu, pracovala v umělecké a reklamní agentuře, učila na ČVUT, přednášela na VŠE, FF UK a na řadě zahraničních univerzit. Nyní v důchodu.
Sleduje politiku a (právě proto) nikdy nebyla členkou žádné politické strany. Zastánkyně absolutní svobody projevu. Krátké glosy na síti X (dříve Twitter): @radkajo.
Je patriot Prahy 6. Mezi její koníčky patří kultura, poznávací cestování, četba, plavání, tenis a lyže. Píše, když ji něco naštve (to většinou) nebo nadchne (knihy). Recenze publikuje na Kultura21.cz, některé úvahy na blogosvet.cz.
Kontakt: rsj@seznam.cz

Seznam rubrik