Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Jasná karmaR^

Takové urážky na adresu občanů si nedovolili ani zarytí komunističtí papaláši před rokem 1989.

Organizátoři demonstrace za návrat Česka Čechům a demonstrující s ČESKÝMI (!) vlajkami nad hlavou jsou dnes nazýváni "proruskými agenty"! Něco tak zvráceného snad nemá obdoby v celé naší historii. Je tudíž nadmíru jasné, že je situace ještě vážnější, než jsou si někteří naši občané vůbec s to si uvědomit.

24 17
možnosti
Foto

Skvěle, pane Chmelíku:-).

Zmiňujete zaryté komunistické papaláše, ale nevadí Vám, že komunistické vlajky se srpem a kladivem (!!!) vlály i na této demonstraci. Takže se modleme, aby ten návrat nesměřoval až před rok 1989...

Že někteří řečníci zpochybňovali výsledky voleb, Vám nevadí. Hlavně, že když byla čtvrtmiliónová demonstrace na Letné, tak právě to byl hlavní argument příznivců vlády proti ní.

Opravdu mě nevadí ta demonstrace - bylo fajn, že tolik lidí vyjádřilo svůj názor. Co mně ale vadí, byla zoufalost řečníků - na jedné straně požadují energetickou soběstačnost ČR (tu ale nemá téměř žádná evropská země), ale na druhé straně chtějí podpis smlouvy s Ruskem na dovoz plynu. Chtějí demokracii, přitom pozvou na podium předsedkyni komunistů Konečnou nebo estébáka J.Skálu z KSČM, který v r.1968 vítal v Ruzyni ruské okupanty. Co si pak o tom myslet...

O úrovni řečníků svědčí i výrok paní Majerové, že ukrajinská válka není naše válka. Mohu se tak domýšlet, že asi chyběla na hodinách dějepisu, když se probírala Mnichovská dohoda a podobně argumentovali britský a francouzský premiér v případě Československa a upřímně si mysleli, že zachránili mír. Pro její příznivce dodávám, že mír nezachránili....

Souhlasím s Vámi, že situace je vážnější, než si myslíme, když k občanům opět 30 let po sametu promlouvají z tribun komunisté a estébáci (míněn J.Skála). Něco tak zvráceného snad opravdu nemá obdoby.

16 3
možnosti

No premiér komentoval sice jen organizátory takže fakticky vás jako účastníka se jeho komentář netýká. Ale zase chápu, že spousta lidí tam nebyla kvůli sympatiím k Rusku ale kvůli neschopnosti Fialy a spol, takže jim podobna prohlášení mohou zvednout mandle

12 0
možnosti
ST

Vít Rakušan:

"Obavy lidí, kteří přišli na Václavák, beru vážně. Rozkol společnosti je jeden z cílů hybridní války, které čelíme. Nesmíme ho dopustit. Proto pracujeme na řešeních,která strach lidí z budoucnosti zmírní. Ta řešení ale neleží v příklonu k Putinovu Rusku,v tom se s řečníky neshodnu"

8 1
možnosti
Foto

Arogantní Fiala urážel. Souhlas s autorkou a karma R^

Na Václaváku byli hlavně naštvaní občané! Naštvaní na protilidovou politiku celého pleti slepence. Lidé, kteří neví, jak zaplatit drahé energie! Lidé, co mají strach z toho, co bude. Mají strach, že přijdou o zaměstnání a nebudou mít peníze. Byl to postoj voličů! Žádné „rusáctví“!!!

Viděl jsem záběry z demonstrací, ale nikdo neměl na oděvu našitou rudou hvězdu "Rusáka". Jak je Mlčoch Fiala poznal? Žádní krypto „Rusáci“, ale nespokojení občané.

Šlo zejména o rozumné požadavky na řešení ekonomické krize, energií a Fialovy drahoty...

23 17
možnosti
PZ

a taky "rozumné" požadavky na okamžité ukončení členství v NATO a vystoupení z EU.

11 0
možnosti
VM

Autorku tohoto článku chápu. Je pravda, že na demonstraci vystoupili lidé, se kterými se neztotožňují, nicméně současná opatření, resp. kroky vlády v oblasti energetiky jsou podle mě selháním státu a těžko mohou přinést něco dobrého. Navíc fanatická podpora obnovitelných zdrojů může vést ve svém důsledku k ekologické katastrofě. Lidé začnou topit vším možným, přeprava zkapalněného plynu také není zrovna ekologická atd.

2 1
možnosti
MP

My máme nějakého premiéra?

13 2
možnosti
JH

J23a15n 17H92a87r94v28a78n

3. 9. 2022 21:53

- no takový fialový vymydlený panáček to je, co umí krásně mávat rukama. Taky generátor frází mu říkají, co taky čekat od politologa :-/

6 8
možnosti
ST

"Požadujeme okamžitou demisi vlády," ... "Požadujeme zřízení dočasné vlády odborníků a vypsání předčasných voleb. Pokud vláda nepodá demisi do 25. září, na celorepublikové demonstraci vyhlásíme právo na odpor podle Ústavy ČR a vyhlásíme nátlakové akce. „..Organizátoři kritizovali vysoké ceny energií a prozápadní kurz současné vlády. Žádali zplnomocnění svých zástupců k tomu, aby mohli uzavřít krátkodobé smlouvy na dodávky levného plynu a ropy. Za další požadavek označili výměnu Rady ČT a Rady Českého rozhlasu. ... předsedkyně hnutí Trikolora Zuzana Majerová Zahradníková, podle které by vláda měla ukončit protiruské sankce a zastavit dodávky zbraní na Ukrajinu. Bývalý poslanec Lubomír Volný (Volný blok) pak vyzval ke spolupráci národoveckých sil.

Požadují osvobodit tuzemský průmysl od závislosti na zahraničních společnostech, dále vojenskou neutralitu a zajištění přímých smluv s dodavateli plynu za nízké ceny, především s Ruskem.

14 1
možnosti
ST

Pan Jan Harvan mi dal mínus za pouhou citaci, to je ale demokrat! ;-D

Pane Harvane, dle Vás by se asi požadavky řečníků demonstrace neměli zveřejňovat, že?

Připomíná mi to Milouše Jakeše, který se rozčiloval, že se jeho projev šíří veřejností.

8 0
možnosti
PZ

Paní Johnová pokud se nemýlím tak pan premiér prohlásil, že demonstraci svolali prorusky orientovaní, a Vy jste snad nic nesvolávala, tak proč se cítíte uražena. Pokud jste tam byla a slyšela některé projevy, tak by jste naopak uražena měla být, protože jste posloužila aniž si uvědomujete čemu, Vaše zmínka o 68 to je ilustruje

18 4
možnosti
Foto

Ale no tak.... Fialu nemusím, ale to co se tam dneska linulo z pódia byla jednak urážka nás ostatních, druhak dobrého vkusu...

26 5
možnosti
PN

Neviděl jsem to, co se linulo z pódia, ale četl jsem nedávno v novinách včetně těchto, že proti covidu byli jen prorusky orientovaní lidé. Což je lež jako věž a opravdu prasečina.

13 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 22,74
  • Průměrná čtenost 1224x
Radka Johnová (1958) absolvovala VŠE v Praze (Ing., PhD.) Profesně se věnuje art marketingu, pracovala v umělecké a reklamní agentuře, učila na ČVUT, přednášela na VŠE, FF UK a na řadě zahraničních univerzit. Nyní v důchodu.
Sleduje politiku a (právě proto) nikdy nebyla členkou žádné politické strany. Zastánkyně absolutní svobody projevu. Krátké glosy na síti X (dříve Twitter): @radkajo.
Je patriot Prahy 6. Mezi její koníčky patří kultura, poznávací cestování, četba, plavání, tenis a lyže. Píše, když ji něco naštve (to většinou) nebo nadchne (knihy). Recenze publikuje na Kultura21.cz, některé úvahy na blogosvet.cz.
Kontakt: rsj@seznam.cz

Seznam rubrik