Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Premiér to řekl správně. Byli tam především příznivci Putina - t.j. kolaboranti a zrádci a pak tzv. užiteční idioti, kteří demonstrovali proti bídě, která však ještě nenastala. Možná bude hůř.

0 1
možnosti
JL

Pani Radko Johnová. Moje e-mailova adresa je : jerry@limafamily.net.

Zde se omlouvam, nevedel jsem o nemoznosti cist moje pozadi u iDnes.

0 0
možnosti
Foto

Vláda může spoustu lidí vším možným štvát, včetně posledních afér. Kritizovat vládu je svaté právo opozice, je to svaté právo voliče, bez ohledu na to, zda ji volil či nikoliv. Ale v tomto jednom jediném izolovaném případě - v čem premiér vlastně neměl pravdu?

0 2
možnosti
ZZ

Jestli v seznamu řečníků se najde jeden s pochybnou pověstí, neznamená to, že pochybní jsou všichni.

:-/

2 1
možnosti
Foto

Premiér ale nenazval proputinovskými šváby a lidmi jednajícími proti zájmům naší země samotné demonstranty, ale ty, kteří tu demonstraci svolávali...

7 1
možnosti
JA

A Vy jste jedna z těch, kdo svolávali tu demostraci?

1 0
možnosti
JK

Jestli jste tam byla tak jste to viděla a slyšela zcela jasně. Musela byste jinak trpět selektivní hluchotou jinak si to neumím vysvětlit. Výzvy na příklon k Putinovi zazněly zcela zřetelně, když se k němu připlazíme po kolenou, veřejně mu darujeme Ukrajinu, zřekneme se obchodování s EU, proti migrantům postavíme vysoký plot a obnovíme ruská kasárna.

Můžete tisíckrát opakovat co jste zažila, ale tahle rétorika z pódia zaznívala jasně.

8 0
možnosti
PC

Paní Johnová napsala velmi slušný, nikoho neurážející blog. Vyjádřila to, co mnozí lidé, ne-li většina, cítí naprosto stejně. Tím, jak se premiér vyjádřil ke svolavatelům demonstrace, pochopitelně urazil nejen samotné organizátory, ale i všechny demonstrující, kteří se z různých koutů republiky do Prahy sjeli, aby vyjádřili rozhořčení nad dlouhodobým přezíráním jejich vážných existenčních problémů. Zároveň také urazil VŠECHNY občany této země, kteří celou současnou situaci cítí (a jsou z ní zoufalí) naprosto stejně jako demonstrující.

Nevím tedy, proč se tu známá kádrovačská úderka opět tak hnusně a nehorázně pustila do autorky blogu, podobně jak to udělala před cca 2- 3 týdny pod blogem p. Křehotové.

Nesouhlas s názorem druhého NIKOHO neopravňuje,,aby dotyčného urážel a dehonestoval. Pokud se však nikdo k něčemu podobnému sníží (může-li se ovšem takový člověk vůbec ještě nějak snížit), a dokonce se v tom opakovaně pod různými blogy vyžívá, pak nedělá nic jiného, než že demonstruje vlastní malost, zavist, nenávist, frustraci a ubohost.

11 5
možnosti
OH

Proč bychom se o osobě, která tady hájí doslova vlastizrádné projevy a jejich autory, nemohli vyjádřit, že je sama nechutná a proruská? A co se týká tvé poslední věty, právě na té předvčerejší demonstraci se malost, závist, nenávist, frustrace a ubohost prezentovaly v takové míře, ze z toho musí být každému člověku s byť jen kapkou slušnosti na zvracení.

5 1
možnosti
Foto

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/kritika-premier-petr-fiala-vyrok-demonstrace-politici-ministri-distancovani.A220904_141231_domaci_lre

Je zajímavé, kolik "ruských trollů" (podle argumentačních způsobů některých zdejších diskutérů) ve vrcholné politice kritizuje Fialu.

1 0
možnosti
OS

Paní, absolventko VŠE, pokud se ztotožňujete s řečníky jako byl Skála, Volný, Ševčík, Hamplová, tak pan premiér měl pravdu. Pokud umíte číst tak Vaší ctěné osobnosti se nedotknul. On totiž řekl doslova: „Protest na Václavské náměstí svolaly síly, jež se hlásí k proruské orientaci, mají blízko k extrémním pozicím a jsou proti zájmům ČR“.

11 3
možnosti
RC

Ona má tu citaci hned na začátku. A stejně jí nerozumí. Dneska může vysokou školu koukám absolvovat kdekdo.

3 2
možnosti
RC

A vy jste svolavatelka, nebo z čeho usuzujete, že vás premiér uráží? Sama na začátku citujete, co řekl. Kde tam vidíte, že by mluvil o účastnících?

7 4
možnosti
LH

Autorka napsala, že uráží přímo jí?

0 2
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 22,58
  • Průměrná čtenost 1224x
Radka Johnová (1958) absolvovala VŠE v Praze (Ing., PhD.) Profesně se věnuje art marketingu, pracovala v umělecké a reklamní agentuře, učila na ČVUT, přednášela na VŠE, FF UK a na řadě zahraničních univerzit. Nyní v důchodu.
Sleduje politiku a (právě proto) nikdy nebyla členkou žádné politické strany. Zastánkyně absolutní svobody projevu. Krátké glosy na síti X (dříve Twitter): @radkajo.
Je patriot Prahy 6. Mezi její koníčky patří kultura, poznávací cestování, četba, plavání, tenis a lyže. Píše, když ji něco naštve (to většinou) nebo nadchne (knihy). Recenze publikuje na Kultura21.cz, některé úvahy na blogosvet.cz.
Kontakt: rsj@seznam.cz

Seznam rubrik